VP2-4.1.8-21

(LEJÁRT BENYÚJTÁSI HATÁRIDŐ!)

A pályázati kiírás részletei

Felhívás célja
A szántóföldi növénytermesztés, illetve a kertészeti ágazatok versenyképességének, hozzáadott érték termelésének fokozása, az új digitális szántóföldi és kertészeti technológiák és precíziós termesztési módok elterjesztésének támogatása, a precíziós gazdálkodáshoz kapcsolódó szolgáltatások igénybevételének ösztönzése.
 
Fontosabb önállóan támogatott termékek
A mezőgazdaság digitális átállásához szükséges döntéstámogató eszközök, programok, szoftverek, úgy, mint automatizált növényvédelmi előrejelző rendszer és agrometeorológiai szenzorok és állomások kiépítése, egyéb szenzorok, drónok beszerzése.
A támogatási kérelem benyújtásának évéhez képest 10 évnél nem régebben (2021-ben benyújtott támogatási kérelem esetében legfeljebb 2011-ben) gyártott, meglévő mezőgazdasági erőgépek, traktorok, munkagépek helyspecifikus művelésre alkalmassá tétele berendezések és technológiák modernizálása révén.
 
Fontosabb kötelezően megvalósítandó támogatott tevékenységek
Agrometeorológiai és egyéb, növényállományban elhelyezett szenzorok alapján növényvédelmi előrejelzések készítése és az ahhoz kapcsolódó tanácsadási szolgáltatások igénybevétele.
Ez utóbbiak értékének a végleges kiírás alapján legalább a projektnek 7%-át kell elérnie.
 
Határidők
Jelen Felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtására 2021. július 26. napjától 2021. november 19. napjáig van lehetőség.
 
A támogatás mértéke, összege
Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 5 millió forint, maximum 250 millió forint.
 
Hogyan pályázhatok?
Segítünk! Pályázatíróink segítséget nyújtanak az Ön pályázati anyagának elkészítésében is. Keressen minket!