Biológiai null fok

A növények biológiai null foka az élettevékenységükhöz szükséges minimális hőmérsékleti érték, amely alatt az adott növény nem fejlődik, nem növekszik. Ez érvényes mind a növény föld alatti, mind pedig a föld feletti részeire.

A szőlő biológiai null foka 10 °C körüli léghőmérsékleti érték. Ez a hőmérséklet megegyezik a rügyfakadáshoz szükséges minimális léghőmérséklettel. Ha a növény rügyfakadása után nem egyenletesen melegszik fel a hőmérséklet, illetve visszaesések is tapasztalhatók a napi hőmérsékletekben, akkor vontatott fejlődés lesz megfigyelhető a szőlőterületeken.

Egyelőre a szőlő megindulásához szükséges hőmérséklettől odébb vagyunk. Addig is érdemes készülni a szezonra tervezéssel, tanulással, illetve eszközparkunk fejlesztésével, karbantartásával és bővítésével, mely utóbbiban a PlantCT csapata által fejlesztett szenzorállomás kiváló választás lehet az okszerűbb gazdálkodásért és az egészségesebb növényekért.

 

Havasi Máté
növényorvos
PlantCT Europe Zrt.

Tisztelt Partnerünk!

Az elmúlt fél év során olyan szervezeti átalakításba kezdtünk, aminek során a teljes beszerzési, gyártási és adminisztratív folyamatunk megújul. Ezt annak érdekében tesszük, hogy a jövőben hatékonyabban és magasabb minőségben tudjuk kiszolgálni partnereinket. 

Ez a mindenre kiterjedő fejlesztési projekt azonban a vártnál hosszabb időt vesz igénybe, de minden erőnkkel azon vagyunk, hogy egy olyan terméket és szolgáltatást tudjunk nyújtani a jövőben, amivel a vevőink hosszú távon elégedettek lesznek. 

Bízva abban, hogy az átalakulás sikeres lezárását követően tudni fogjuk folytatni a sikeres együttműködést, további megértésüket és türelmüket kérjük a folyamat befejezéséig, a jelenlegi észrevételeik és panaszaik kapcsán. 

Üdvözlettel, 
A PlantCT csapata